مستندمسابقه خانه ما

مستندمسابقه خانه ما

فرایند راه اندازی کسب و کار خانگی (قسمت سوم)
۳۱ خرداد ۱۳۹۵
0
کسب و کار خانگی

 

در بخش اول این مقاله به معرفی کلیات قوانین کسب و کارهای خانگی پرداختیم و پس از آن سه گام اولیه فرایند ثبت و راه اندازی کسب و کارهای خانگی را مطرح کردیم که شامل (انتخاب نوع کسب و کار، تهیه طرح کسب و کار و تامین مالی طرح) هستند. در ادامه گام های تکمیلی فرایند تاسیس و راه اندازی کسب وکار خانگی را ملاحظه خواهید کرد. البته برخی از این بخش ها می توانند در مورد هرنوع کسب و کاری، مصداق داشته باشند.

گام چهارم: تطبیق فضای منزل با شغل انتخابی

اگر می خواهید بدانید که آیا فضای منزل شما چه به لحاظ قانونی و چه از نظر حرفه ای و تخصصی، مناسب شغل مورد نظر شما هست، باید به دقت موارد زیر را بررسی کنید؛ (لازم است یادآوری کنیم که شرط اولیه راه اندازی کسب و کار خانگی، عدم مزاحمت برای سایر ساکنین و همسایگان است):
آیا کسب و کار من مزاحم همسایه‌ها نمی‌شود؟
آیا کسب و کار من تحویل کالا و سفارشات به صورت دیروقت ندارد؟
آیا نیاز به استخدام افرادی غیر از افراد ساکن در خانه ندارم؟
آیا کسب و کارم به بیشتر از نیمی از مساحت خانه نیاز ندارد؟
آیا من بیش از اندازه، سر و صدا و زباله تولید نمی‌کنم؟
آیا من به اندازه کافی فضا دارم، به طوری که از سر و صدا و عواملی که موجب حواس‌پرتی می‌شوند در امان باشم؟
آیا کسب و کارم بیشتر از اندازه مصرف خانگی به گاز، آب و برق نیاز نداشته و از جذابیت نمای خانه کم نمی کند؟
اگر پاسخ شما به پرسش‌های زیر مثبت است، احتمالاً خانه شما برای فعالیت انتخابی، مناسب است.

گام پنجم: ایجاد یک فضای کاری جداگانه

یکی از معایب کسب و کارهای خانگی، در هم گره خوردن فضای زندگی خانوادگی و کار است. ناگفته پیداست که چنین مساله ای می تواند عوارضی هم داشته باشد. بهترین حالت این است که یک اتاق یا فضای جداگانه برای کسب و کارتان فراهم کنید. پارکینگ‌ و انباری‌ می‌ توانند فضای کاری مناسبی باشند. توصیه می شود حتما به احتمال مزاحمتی که بر اثر رفت و آمد مشتریان شما برای ساکنین ساختمان ایجاد می شود فکر کنید و چاره ای برای آن بیابید. مثلا چنانچه مشتریان شما نیاز به یک ورودی جداگانه دارند، بایستی با پارتیشن بندی، تغییرات لازم را انجام دهید.

فضای کاری در کسب و کار خانگی

گام ششم: ایجاد تعادل میان کار و زندگی خانوادگی

همان طور که گفتیم کسب‌وکار خانگی، زندگی خانوادگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. خانواده شما باید با این قضیه که جایی که صرفا فضای زندگی آنها بوده، اکنون به محل کسب‌وکار شما تبدیل شده، کنار بیایند. اکیدا توصیه می شود که برای جلوگیری از وقوع مشکلات، فضای کاری را جدا کنید و خط تلفن جداگانه ای برای کسب و کار خود داشته باشید. بدین صورت دیگر لازم نیست مرتب به اعضای خانواده تذکر دهید که مکالمات تلفنی خود را زودتر تمام کنند، چون شما تماس کاری دارید!! همچنین لوازم مشخصی را برای ایجاد فضای کاری فراهم کنید و آنها را مختص کسب و کار خود استفاده نمایید.. ساعت کاری خود را برنامه ریزی کنید تا هم شما و هم دیگران بدانند که در چه زمان هایی مشغول کار هستید. برای حفظ تمرکز خود، باید بتوانید بین کار خانه و شغل خود تفکیک قایل شوید.

گام هفتم: مدیریت زمان

این بخش در واقع توصیه ای است که به همه صاحبان کسب و کار می شود چرا که یکی از رموز موفقیت در اجرای هر گونه فرایندی مدیریت زمان است! مهارت‌های مدیریت زمان، بازدهی شما را زیاد و از اضافه کاری و اتلاف وقت و انرژی جلوگیری می‌کنند. بحث مدیریت زمان بسیار گسترده است و مجال دیگری می طلبد. البته یادگرفتن تکنیک های مدیریت زمان کار دشواری نیست و مطالب علمی و کاربردی بسیاری در این خصوص در دسترس هستند.

گام هشتم: توجه به امنیت و سلامت شغلی

منظور از امنیت و سلامت شغلی، شناسایی و مدیریت خطرهای احتمالی محل کار و جلوگیری از بیماری، آسیب و مرگ و میر است. یک کسب و کار خانگی مثل هر کسب و کار دیگری، دارای یک محل و فضای کاری است و رعایت نکات و موازین مرتبط با سلامت و امنیت شاغلین در محیط کار مثل هر کسب و کار دیگری، الزامی است. رعایت بهداشت کار، رعایت زمان استاندارد کار، ایمن سازی تجهیزات و ابزار آلات، رعایت تناسب بین ابزار کار انتخابی و فیزیک بدنی (ارگونومی) می‌تواند در کاهش آسیب ها و تضمین سلامتی شاغلان خانگی مؤثر باشد. برای جبران ضررهای احتمالی، انجام بیمه‌های زیر پیشنهاد می‌شود:

بیمه آتش سوزی و حوادث محل زندگی (صنعتی)، بیمه آتش سوزی انبار‌ها (در صورت وجود)، بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی، بیمه درمانی و … . به هر حال بهتر است در این زمینه از مشاوره یک متخصص بیمه استفاده نمایید.

گام نهم: انتخاب ساختار کسب و کار خانگی

بنا بر قانون حمایت و ساماندهی مشاغل خانگی کشور و دستورالعمل‌های مربوطه، چهار نوع مشاغل خانگی وجود دارد: مشاغل خانگی مستقل، مشاغل خانگی تحت پوشش، مشاغل خانگی تعاونی و مشاغل خانگی خوشه ای که شما می توانید براساس علایق، مهارت ها و امکانات خود یکی از ساختار‌های فوق را برای فعالیت انتخاب کنید. توضیحات تفصیلی ساختار قانونی کسب و کارهای خانگی در وب سایت طرح حمایت و ساماندهی مشاغل خانگی، قابل مشاهده است.

گام دهم: انتخاب و ثبت یک برند یا نام تجاری

هر کسب و کاری نیاز دارد که تحت یک نام تجاری ثبت شود. لازم است حتما به یک نام مرتبط و مناسب برای کسب وکار خود فکر کنید و آن را ثبت قانونی نمایید.

ثیت رویدادهای مالی کسب و کار خانگی

گام یازدهم: ثبت رویدادهای مالی کسب و کار خانگی

خیلی ها معتقدند که پاشنه آشیل یک کسب وکار، بحث حسابداری و مسایل مالی آن است. شما نیز برای شناسایی سود واقعی کسب وکار خود، نیازمند ثبت هزینه‌ها و درآمدهای خود هستید. برای تحقق این امر، مخارج خانه و کسب و کار را جدا کنید و یک حساب بانکی جداگانه برای کسب و کار افتتاح کنید. شما می‌توانید به صورت دستی و یا توسط یک نرم افزار و یا با استفاده از یک حسابدار پاره وقت معتمد، عملیات مالی خود را انجام دهید. به هر حال این هم از آن دسته کارهایی است که در این مسیر ناچار هستید یاد بگیرید!

گام دوازدهم: بازاریابی

شما باید بتوانید محصول خود را بفروشید! بازاریابی، ابزار فروش است. در واقع، بازاریابی پیش از آن که محصول خود را وارد بازار کنید، آغاز می‌شود و معمولا تا خدمات پس از فروش و پس از آن هم ادامه دارد. برای یک کسب و کار خانگی با سرمایه محدود باید با دقت تحقیق کنید و ببینید که چه تبلیغاتی واقعا موثر است و سپس تبلیغات خود را شروع کنید تا از اتلاف وقت و انرژی خود جلوگیری نمایید.

از نظر شما فرایند راه اندازی کسب و کار خانگی چه بخش های دیگری ممکن است داشته باشد؟ ایده های خود را با ما در میان بگذارید!

برای اطلاع و استفاده از سایر مطالب ما، به کانال تلگرام خانه ما بپیوندید:

کانال خانه ما در تلگرام

نظرات کاربران

شما هم نظرات خود را برای خانه ما ارسال کنید.

مطالب مرتبط